When life gives you tomatoes

Julia Thielen

tomatsoppasteg1alttomatsoppasteg3

Made a smokey tomato soup from scratch with cherry tomatoes, red onion, sun-dried tomatoes, garlic and fresh basil – and of course a lot of olive oil! 

Rökig tomatsoppa 2 pers
250 g ekologiska cocktailtomater
några soltorkade tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
en näve färsk basilika
Salt, peppar och massor av olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en ugnssäker form och dela tomater, rödlök, vitlök och de soltorkade tomaterna (de soltorkade tomaterna bestämmer rökighet så här kan man bestämma själv hur mycket man vill ha). Lägg ned i formen, ös på med olivolja och salta och peppra. Ta några basilikablad och riv över. Sätt in i ugnen i 15-20 min tills allt fått fin färg. Mixa i en mixer tillsammans med resten av basilikan. Dryga ut med vatten om det behövs och en skvätt grädde för att det är gott,  värm på soppan igen i en kastrull. Jag toppade…

View original post 17 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s